Sportmassage of wellnessmassage?

Welke uitdaging je ook aangaat, je wilt zo fit mogelijk aan de start verschijnen. We hebben het steeds drukker en verwachten steeds meer van onszelf. Tijd dus om lichaam en geest te laten ontspannen. De masseur helpt je daarbij! De masseur is dé expert voor een vakkundige massage. Maar welke massage kies je? Een sportmassage of een wellnessmassage? En wat is het verschil eigenlijk?

Sportmassage

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren. Ook bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie. 

Ook als je geen sporter bent kan een sportmassage je van dienst zijn. Sportmassage helpt ook bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

Tapen en bandageren 

Een sportmasseur kan je ook helpen door bijvoorbeeld je pijnlijke enkel voor de sportieve activiteit in te tapen, zodat je spieren en banden worden ondersteund. 

Wellnessmassage

Spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door een massage verlicht worden. De massage ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler en zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.  Ook als je verder prima in je vel zit kan een ontspanningsmassage erg prettig zijn.

Welke massage past bij jou?

Maar welke massage kun je het beste kiezen? Is een Wellness- of ontspanningsmassage niet heel erg zacht en meer ‘geaai’? En doet een sportmassage geen pijn? Nee hoor, allemaal niet waar. Sportmassage en wellness-massage zorgen beide voor onder andere ontspanning van de spieren, sneller afvoeren van de afvalstoffen en het verminderen van stress en slapeloosheid. Sportmassage is iets steviger doordat er meer gebruik wordt gemaakt van knedingen. Bij Wellnessmassage wordt er meer gebruik gemaakt van strijkingen en wordt er bij gebruik van de olie gelet op geur die de oliën verspreiden.

Kortom: wil je een wat snellere stevige massage waarbij de spieren goed gekneed worden kies dan voor een sportmassage (ook voor niet-sporters). Wil je een rustigere massage met geurende oliën en veel strijkbewegingen kies dan voor een wellness-massage.

Vergoedingen door zorgverzekeraars 

Helaas vergoeden zorgverzekeraars (sport)massages niet.